Thema’s

Energie

In 2019 kwam 8,7% van alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen. In 2030 moet dat minimaal 27% zijn. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan.

Verduurzaming

Groene Economie Limburg en Limburg Leads geven, naast workshops en masterclasses, bezoekers antwoord op hun specifieke vragen middels speeddatesessies met bedrijven en specialisten, die oplossingen bieden voor hun duurzaamheidsvraagstukken.

Circulair Bouwen

Het belangrijkste doel van circulair bouwen is het efficiënter gebruik maken van de beschikbare grondstoffen en materialen en de juiste verwerking ervan. Tijdens Limburg Leads kom je alles te weten over circulariteit, de spelregels, circulaire bouwmaterialen en bouwen met een positieve impact op de natuur.

Zet jezelf op de Euregionale kaart en schrijf je in als exposant!

Circulaire producten

Afval wordt steeds meer als waardevolle grondstof beschouwd, om duurzame en circulaire producten mee te maken. Limburg Leads presenteert een divers aanbod aan circulaire producten en projecten die inspireren én die een praktische oplossing kunnen bieden voor duurzaamheidsvraagstukken bij bedrijven.

Waterstof

Waterstofnet en Limburg Leads slaan dit jaar de handen ineen en presenteren masterclasses, workshops en speeddatesessies voor ondernemers die meer willen weten over groene waterstof, essentiële energiedrager voor de volgende fase van de energietransitie.

Talent en opleiding

(HR-)managers krijgen de kans zich te presenteren aan internationale studenten van o.a. de Universiteit Maastricht, Universiteit Hasselt en Aachen University. Ook worden thema’s behandeld als het aantrekken en behouden van talent, relevante ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken.

Houben Souren ziet maatschappelijke betrokkenheid als een vanzelfsprekendheid. Het is een kwestie van mentaliteit. Je besteedt zorg aan je klanten, medewerkers en leveranciers. En je gaat netjes om met je omgeving. Innovatie, een heldere, open en integere stijl van zaken doen, zorg voor het milieu, klantvriendelijkheid en duurzaam ondernemen vormen de basis voor het dagelijks denken en handelen.

Tijs VerfurthManager Operations bij Houben Souren